top of page

Terapevtska Joga

Terapevtska joga združuje
vaje nežne in obnovitvene joge, vodenega dihanja, meditacije ter energetsko podporo -
to ustvari izkušnjo globoke sprostitve, kjer se lahko začne naravno zdravljenje. Terapevtska joga ponuja unikatne načine, ki podpirajo posebne potrebe individualnega procesa zdravljenja. 
Kombinirana je na tak način, da je odlična izbira za tiste, ki potrebujejo nekaj nežnega, a hkrati učinkovitega za ravnovesje telesa.
Terapevtska joga ti prinese spoznanje kdaj si preobremenjen. Začenjaš občutiti kaj je sprostitev in spuščanje saj možgane vedno bolj privlači to, kot zakrčenost.
In ko treniraš redno ter dlje časa, postane sprostitev tvoj nov samodejni način življenja.
TJ13.jpg
Primerna za vse,
ki potrebujete globinsko sprostitev telesa in duha. Obnovitvene vaje spremlja meditacija, ki blagodejno in umiritveno deluje na celoten živčni sistem, tok misli in ustvari prostor za naša globlja vprašanja, spoznanja in krepitev intuicije.

Kombinacija nežnih vadb, ki skozi nezahtevne obnovitvene čuteče položaje ter dihalne tehnike pripravi telo na počitek. V zadnjem delu nato svoja telesa počasi in postopoma ugašamo s tako imenovanim »jogijskim spanjem« v različnih obnovitvenih pozah Shavasana.

Stanje, v katerega pademo, se nahaja na mostu med budnostjo in spanjem. Gre za umik navznoter  s katerim se lahko bolje spoznamo, odpravimo motnje, slabe navade ali pa si želimo res globinsko spočiti na vseh ravneh.
TJ11.jpg
S terapevtsko jogo pomladite svoj um, telo in dušo.
 
Za razliko od aktivnih stilov joge, ki se osredotočajo na raztezanje in gibanje, obnovitvene vaje terapevtske joge poudarjajo čuječen počitek z uporabo pripomočkov, kot so odeje in blazine, ki podpirajo vaše telo v popolnem udobju in sprostitvi.
Kjer ni potrebna prožnost! To si pridobite s časom.
 
Ne glede na to, ali ste se že ukvarjali z jogo ali šele začenjate, vas terapevtska joga postopoma pripelje do poglobljene povezave med telesom in duhom.
TJ9.jpg
Skozi obnovitvene vaje  terapevtske joge te s preprostimi spremembami poz počasi in sproti vodim od konca do začetka.
Ustrezajo kateremu koli tipu telesa, katerekoli starosti ter tudi nosečnicam.
 Pozitivno vpliva na različna duševna in čustvena stanja, vključno z anksioznostjo, nespečnostjo, depresijo, kronično utrujenostjo, stresom in posledičnimi fizičnimi stanji kot so glavoboli ter bolečine v hrbtenici.
Sprošča živčni sistem, fizične zategnjenosti ter napetosti mišic in sklepov, bolečine v hrbtenici in ostalih delih telesa po poškodbah ali operacijah. 
Predvsem obnavlja in pomlajuje  telo in um
tudi ob ali po različnih težjih boleznih kot so rak, različne nevrološke ter avtoimune bolezni...
Vključuje različne tehnike za pomiritev duha,
kjer se vzpostavi globoka sproščenost.
 Iz tega stanja udobja in miru se v telesu aktivirajo sposobnosti samozdravljenja, ki pospešujejo okrevanje po poškodbi ali bolezni ter blažijo posledice stresa in utrujenosti.
TJ7.jpg
Posebej je učinkovita za tiste, ki
rehabilitirajo po poškodbi ali
imajo trajne poškodbe,
živijo z boleznimi, kot so rak, fibromialgija,
artritis, Parkinsonova bolezen, Covid-19
ter veliko drugih zdravstvenih težav.
Primerna je za vsakogar, ki si želi umiriti pregreti živčni sistem, ki je tudi vzrok marsikatere bolezni.
TJ15.jpg
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page